بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانة شوروی با تأکید بر آرای مارکس/ نوشته : محمد مهدی فرقانی , حمید عزیزی و فرید عزیزی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانههای شوروی است. فلسفة نظریة رسانة شوروی متأثر از آرای مارکس و هگل است. این دو متفکر با تأثیرگذاری بر آرای لنین و حزب بلشویک باعث شدند که حزب بلشویک قواعد خاصی را بر رسانهها اعمال کند و آنها را ملزم به رعایت اصول خاصی کند. در این پژوهش سعی شدهاست با استفاده از آرای مارکس و هگل مبنای فلسفة نظریة رسانههای شوروی با استفاده از روش توصیفیـ تحلیلی، استخراج شود. در این پژوهش بهمنظور گردآوری اطلاعات از روش کتابخانهای استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که آرای هگل بیشتر بهطور غیرمستقیم بر این نظریه تأثیرگذار بوده است. در این زمینه آرای مارکس بر نظریة رسانههای شوروی تأثیرات مستقیمتری گذاشته و باعث شده که لنین و حزب پیشرو از رسانهها بهعنوان ابزاری آگاهیبخش استفاده کنند تا با استفاده از آن آگاهی واقعی را به پرولتاریا انتقال دهند و به این وسیله راه آزادی نهایی آنها را هموار کنند.
. (1392). بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانة شوروی با تأکید بر آرای مارکس/ نوشته : محمد مهدی فرقانی , حمید عزیزی و فرید عزیزی. فصلنامه رسانه, 24(4), 5-26.
MLA
. "بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانة شوروی با تأکید بر آرای مارکس/ نوشته : محمد مهدی فرقانی , حمید عزیزی و فرید عزیزی". فصلنامه رسانه, 24, 4, 1392, 5-26.
HARVARD
. (1392). 'بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانة شوروی با تأکید بر آرای مارکس/ نوشته : محمد مهدی فرقانی , حمید عزیزی و فرید عزیزی', فصلنامه رسانه, 24(4), pp. 5-26.
VANCOUVER
. بررسی مبنای فلسفة نظریة رسانة شوروی با تأکید بر آرای مارکس/ نوشته : محمد مهدی فرقانی , حمید عزیزی و فرید عزیزی. فصلنامه رسانه, 1392; 24(4): 5-26.