سینمای ایران در سینمای غرب (تحلیلی از فیلم سینمایی طبیب ”بوعلی سینا“ ) /نوشته : سید محمد مهدیزاده و ناصر اسدی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
از ویژگیهای جهانبینی غرب، خودبرتر بینی ذاتی آن است. این خصیصه، در همة ابعاد قابل بررسی است. یکی از حوزههایی که نگرش و الگوهای فرادستانه غرب را بازتاب میدهد، فضای رسانهای و محتوای آن است. سینما یکی از ابزارهای مهم و قدرتمند در بازنمایی ”خود“ و ”دیگران“ بودهاست. کشورهای غربی با بهرهگیری از این ابزار نهتنها به تولید و بازتولید اسطورههای غرب متمدن میپردازند، که همواره کلیشههای ”غیر“ نامتمدن را چارچوببندی میکنند. فیلم سینمایی طبیب، همانند فیلمهای بسیار دیگری که صنایع رسانهای غرب در این راستا تولید و پخش کردهاند، این بار موضوع چندبُعدی دیگری را به تصویر کشیدهاست. ایران، اسلام، و ابنسینا (بهعنوان نمونهای از نخبگان ایرانی) در این فیلم بازنمایی شدهاند. این موضوعات در قالب نشانهشناسی مورد تحلیل قرار گرفتهاند و آنچه ماحصل این پژوهش است، افزون بر جعل و تحریف تاریخ از سوی سازندگان فیلم و روایت، نمایشی از غرب ذاتاًَ برتر و دیگران ذاتاً پستتر است.
. (1394). سینمای ایران در سینمای غرب (تحلیلی از فیلم سینمایی طبیب ”بوعلی سینا“ ) /نوشته : سید محمد مهدیزاده و ناصر اسدی. فصلنامه رسانه, 26(2), 85-118.
MLA
. "سینمای ایران در سینمای غرب (تحلیلی از فیلم سینمایی طبیب ”بوعلی سینا“ ) /نوشته : سید محمد مهدیزاده و ناصر اسدی". فصلنامه رسانه, 26, 2, 1394, 85-118.
HARVARD
. (1394). 'سینمای ایران در سینمای غرب (تحلیلی از فیلم سینمایی طبیب ”بوعلی سینا“ ) /نوشته : سید محمد مهدیزاده و ناصر اسدی', فصلنامه رسانه, 26(2), pp. 85-118.
VANCOUVER
. سینمای ایران در سینمای غرب (تحلیلی از فیلم سینمایی طبیب ”بوعلی سینا“ ) /نوشته : سید محمد مهدیزاده و ناصر اسدی. فصلنامه رسانه, 1394; 26(2): 85-118.